Nomads
Rozengracht 133 1hoog
1016LV Amsterdam
0203446401
Website
info

East meets West in restaurant Nomads: authentieke Arabische gerechten, met een snufje Westerse wereld. Er wordt veel gewerkt met munt, peterselie, tijm, koriander, citroen, chermoula en dragon. Alleen kersverse producten en ingrediënten worden gebruikt en er staat geen varkensvlees op het menu. De reguliere menukaart bestaat uit warme en koude mezzes. Dit zijn kleine Arabische gerechten, die gecombineerd worden tot één maaltijd. De mezzes worden op grote, koperen schalen geserveerd, samen met Libanees en Irakees brood. Er kan ook worden gekozen voor het Nomads 3-gangen menu: een combinatie van koude mezzes, een combinatie van warme mezzes en een dessert.

Nomads is een sprookjeswereld die verborgen ligt achter de deuren van een prachtige pand aan de Rozengracht. Concrete bedacht voor Nomads een oosterse basis met een westerse touch. Gevolg: een prachtig interieur waar je jezelf thuis voelt en tegelijkertijd in een andere wereld waant. Alle items en voorwerpen in het restaurant zijn speciaal voor Nomads ontworpen en in Marokko en Egypte met de hand vervaardigd.
Er kan intiem gegeten worden op bedbanken in nisjes, gerelaxed worden op kussens in de goudkleurige tempel in de koepelzaal, er kan gedanst worden op de prachtige mozaïekvloer.
In de koepelzaal staat ook een draaitafel. Hier draait onze resident DJ Jimmy Jazz. Natuurlijk is ook de muziek aangepast aan de oosterse stijl: modern Arabisch met westerse invloeden, maar ook exotisch, lounge en uptempo. Inmiddels zijn er vijf Nomads CD’s verschenen, gemixed door Jimmy Jazz zelf. Regelmatig geven buikdanseressen of andere artiesten een mooie performance; passend binnen de sprookjesachtige omgeving.

Openingstijden:
Maandag:19:00 tot 01:00
Dinsdag:19:00 tot 01:00
Woensdag:19:00 tot 01:00
Donderdag:19:00 tot 01:00
Vrijdag:19:00 tot 03:00
Zaterdag:19:00 tot 03:00
Zondag:19:00 tot 01:00

Keuken:
-

Ambiance:
Romantisch
Sfeervol
Traditioneel / authentiek
Warm

Faciliteiten:
-
Betalen:
Pin, Mastercard, Visa, Dinner Cheque, Maestro, VVV-bon

Vergaderfaciliteiten:
-

Koffiemerken:
Segafredo Zanetti

Overige:
Lunch:  Ja
[Bekijk voorbeeld]