Restaurant & Wijnbar Merlot
Grote Koppel 16
3813AA Amersfoort
0334557614
Website
info

Merlot huist alweer 10 jaar in een mooi oud en gerestaureerd pand aan de Grote Koppel in Amersfoort: vlak bij de oude binnenstad en midden in het nieuwe gebied “Het Eemkwartier”, gelegen naast de rivier De Eem. Het terras biedt uitzicht op al het “schone” van de omgeving.


Verwacht geen "buigende pinguïns" maar wel prettige gastvrouwen en heren die er alles aan willen doen om u een mooie tijd in ons restaurant te laten beleven. De basis is vooral veel plezier, gecombineerd met een gezonde dosis passie en professionaliteit. Graag ontvangen wij u met een warme hand: welkom!

Het interieur is bijzonder: stijlvol - modern - warm - comfortabel. Architect Bert Verwey uit Haarlem tekende hiervoor. Bij ons treft u een omgeving aan met "stijl en klasse".

De wijnen! Daar moet u van genieten: dat kan omdat wij altijd meer dan 100 bijzondere soorten wijn in huis hebben. Deze wijnen liggen altijd klaar op de juiste temperatuur in één van onze 9 wijnklimaatkasten. Wij gaan graag het avontuur aan: vele prachtige wijnen uit relatief onbekende wijnbouwgebieden staan op de kaart. Wijn is ons vak, wij drinken het zelf heel graag en willen dit graag met u delen! Volgens de restaurantgids van Perswijn, "Grootspraak", behoort ons restaurant bij de beste 30 wijnrestaurants van Nederland.

Ons restaurant is ook door groepen exclusief te reserveren: afhankelijk van uw wensen kan ons restaurant alleen voor u gereserveerd worden voor diverse gelegenheden.

Ook bieden wij: wijnproeverijen, wijncursussen, een borrel in onze Lounge met heerlijkheden uit de keuken. Merlot
is zeer geschikt voor het houden van een groeps diner.

Openingstijden:
Maandag:17:30 tot 21:30
Dinsdag:17:30 tot 21:30
Woensdag:17:30 tot 21:30
Donderdag:17:30 tot 21:30
Vrijdag:17:30 tot 21:30
Zaterdag:17:30 tot 21:30
Zondag:gesloten

Keuken:
Culinair
Frans
Internationaal
Italiaans
Vegetarisch

Ambiance:
Sfeervol
Modern
Luxe

Faciliteiten:
Rolstoeltoegang
Terras
Catering
Parkeergelegenheid
Betalen:
Pin, Mastercard, Visa, American Express, Maestro

Vergaderfaciliteiten:
WiFi

Koffiemerken:
Segafredo Zanetti

Overige:
Reserveren:  Gewenst
Parkeren:  Betaald
Ligging:  Rand centrum
Lunch:  Nee
Chefkok:  Almer Idenburg
[Bekijk voorbeeld]